سیگار کشیدن چه بلایی سر بدن ما می آورد ؟
سیگار کشیدن چه بلایی سر بدن ما می آورد ؟ این سوال را بارها شاید از خود پرسیده ام.
نیکوتین داخل سیگار خیلی سریع جذب میشود و بهطور مستقیم از ریهها به جریان خون و مغز شما میرود. این نیکوتین مغز شما را کمی قلقلک میدهد و باعث میشود ماده شیمیایی آزاد شود و احساس لذت را برایتان به ارمغان میآورد.
هرچه بیشتر سیگار بکشید این ماده بیشتر در مغز شما ترشح میشود و پس از مدتی مغز شما به نیکوتین به عنوان وسیلهای برای آزادسازی این ماده نگاه میکند. در این مرحله است که حس میکنید بعد از چای، در هوای آفتابی، در هوای بارانی، بعد از نهار، قبل از نهار و کلا در هر زمانی سیگار میچسبد.
در واقع نیکوتین یک ماده محرک است که در تمام محصولات تنباکویی مثل سیگارهای الکترونیکی هم وجود دارد.
جویس بستنی لیمویی و لیمو دکتر ویپز (60میل) DR.VAPES EMERALD
۰ تومان۵۷۵,۰۰۰ تومانخرید کنیدبه غیر از نیکوتین چه مواد دیگری در سیگار است؟
نیکوتین تنها ماده موجود در سیگارها نیست. در اصل به گفته انجمن ریه آمریکا یک نخ سیگار میتواند تا ۶۰۰ ماده مختلف در دل خود داشته باشد. با این حال سیگار کشیدن ممکن است تا ۷۰۰۰ ماده شیمیایی تولید کند که ۶۹ مورد از آنها متاسفانه سرطانزا هستند. در ادامه با چند مورد از این مواد شیمیایی آشنا میشویم:
- استون: همان ماده ایست که در ساخت لاک پاککنها از آن استفاده میشود.
- آمونیاک: ترکیبی از نیتروژن و هیدروژن است که در ساخت لوازم نظافتی استفاده میشود.
- آرسنیک: یک ماده شیمیایی طبیعی است که در ساخت برخی از حشرهکشها استفاده میشود.
- بنزن: همانطور که میدانید این ماده در سوخت استفاده میشود و طبق گفته منابع مورد اعتماد از عوامل اصلی سرطان به حساب میآید.
- بوتان: یک ماده قابل اشتعال است که در نفت خام وجود دارد و معمولاً برای روشن کردن آتش استفاده میشود.
- مونوکسید کربن: این مورد یک گاز بیبو است که در دودِ اگزوز خودروها وجود دارد و در گروه گازهای سمی قرار دارد.
نیکوتین با بدن ما دقیقا چکار می کند؟
مغز دارای میلیونها نورون است که وظیفه آنها به صورت شبانهروزی این است که اطلاعات را پردازش، ذخیره و ارسال کنند. رد و بدل شدن این اطلاعات بین نورونها توسط پیامرسان های شیمیایی که انتقال دهندههای عصبی نام دارند انجام میشود.
شکل نیکوتین وقتی وارد مغز میشود دقیقاً مشابه یکی از همین انتقال دهندههای عصبی است. وقتی به طور مکرر نیکوتین وارد بدنتان کنید این پیامرسان بیشتر تحریک میشود و احساس انرژی بیشتری به شما دست میدهد.
نیکوتین توانایی تقلید دوپامین را نیز دارد! این ماده شیمیایی زمانی ترشح میشود که در حال سرخوشی و خوشحالی باشید. بحث را خیلی پیچیده نمیکنیم، به طور خلاصه نیکوتین عملکردهای شیمیایی مغزتان را تغییر میدهد و این دقیقاً مسئلهایست که باید نگران آن باشید.